Oscarwinnende Franse componist Michel Legrand (86) overleden
Afscheid nemen...
Geplaatst op 29-01-2019 16:34

Afscheid nemen is moeilijk en hard...

Op de nacht van vrijdag (25-01) op zaterdag (26-01) is de Franse componist en pianist Michel Legrand overleden in Parijs. Legrand werd maar liefst 86 jaar. Waarschijnlijk luid nu de vraag bij sommige van jullie, 'Wie was Legrand, wat heeft hij allemaal bereikt en waarom werd hij zo bekend?' In dit artikel worden op al deze vragen een antwoord gegeven.


Wie was Michel Legrand?

Legrand is vooral bekend door zijn soundtracks die hij maakte voor verschillende films. Hij schreef muziek voor de films 'Les Parapluies de Cherbourg' en 'Les Demoiselles de Rochefort', beide waren ze onder regie van Jacques Demy en met Catherine Deneuve.


Oscars

Legrand behaalde ook drie oscars, namelijk voor: de filmsong 'Windmills of your Mind' komend uit de film 'The Thomas Crown Affair' in 1969, en de soundtracks van de films 'Summer of 42' uit 1972 en 'Yentl' uit 1984.


Samenwerking

Legrand werkte in zijn carriere van meer dan 50 samen met de grootste sterren, namelijk: Ray Charles en Orson Welles, maar ook met Jean Cocteau, Frank Sinatra, Charles Trenet en Edith Piaf. Hij was eerst begeleider en arrangeur voor zangers. In de jaren 60 bij de opkomst van de Nouvelle Vague, begon Legrand muziek voor films te componeren. Zo heeft hij gewerkt voor Anges Varda, Jean-Luc Godard en het meest met Jacques Demy.


We kunnen besluiten dat we Michel Gerland gaan missen. Vooral zijn mooie piano muziek voor prachtige films!


Geschreven door: Some