Grote zorgen om zoon Michael JacksonGrote zorgen om zoon Michael Jackson
Grote zorgen om zoon Michael Jackson na uitzending docu: "Hij spreekt niet meer"
Geplaatst op 09-03-2019 17:12

Grote zorgen om zoon Michael Jackson na uitzending docu: "Hij spreekt niet meer"

Iedereen kent hem wel, Michael Jackson. Michael Jackson werd altijd gezien als grote artiest in de muziekwereld, tot... er meldingen binnenkwamen over pedofilie en seksueel misbruik. Wat is er nou gebeurt? Dat lees je in dit artikel.

Over Michael Jackson
Michael Jackson heeft drie kinderen, namelijk: 'Michael Joseph' 'Prince Jackson Jr.' werd als eerste geboren op 13 februari 1997. Zijn zus Paris-Michael Katherine Jackson kwam een jaar later ter wereld, op 3 april 1998. De jongste Jackson, namelijk Prince Michael 'Blanket' II, werd geboren in 2002. In dat jaar kreeg de wereld Blanket ook voor het eerst te zien, om precies te zijn op 19 november. Michael verbleef op dat moment in Berlijn in het beroemde Adlon Hotel om zijn behaalde onderscheiding voor zijn carriere in ontvangst te mogen nemen. Blanket gaat tegenwoordig door het leven als Bigi Jackson, na de aanhoudende pesterijen liet hij zijn naam veranderen, intussen is hij zeventien jaar. Hij is dus oud genoeg om te beseffen wat er deze dagen allemaal over Michael wordt beweerd. Volgens Taj Jackson, de neef van de King of Pop, hakt dat er stevig in bij de jongen. 'Het heeft hem verwoest', zegt Taj. "Bigi was altijd een van de vrolijkste kinderen op school. Nu zegt hij geen woord meer. We maken ons ernstige zorgen over hem."

Afschermen
Volgens de acteur Mark Lester, een familievriend end e peetvader van de kinderen, zou de familie Jackson Blanket nu zoveel mogelijke willen behoeden en beschermen voor nog meer kwaad. Maar Lester maakt zich zorgen over de manier waarop dat zou gebeuren. "Ze proberen hem zo veel mogelijk af te schermen van de buitenwereld, maar misschien is dat geen goede zet. Hem beschermen tegen sommige zaken, zeker en vast. Maar hem isoleren kan geen goed idee zijn." Mark hoopt dat Blanket contact opneemt met zijn zoon, zodat ze deze periode samen kunnen verwerken. "Iedereen heeft vrienden en naasten nodig. Je kan er nooit genoeg hebben. De twee hebben tijdens hun jeugd geweldig veel tijd doorgebracht samen. Ze zouden dus goed kunnen praten."

Amper buiten
Sinds het overlijden van Michael Jackson in 2009 werd Blanket maar een handvol keren in het openbaar gezien. De kleine Jackson werd vanaf zijn geboorte door zijn wereldberoemde vader zoveel mogelijk uit de pers en media gehouden. Daarom kreeg hij in het openbaar ook een maskertje opgezet door Michael. Jackson wou zijn zoon volledig zelf op opvoeden, en wilde de identiteit van de moeder ook niet bekend maken. Dat zou de wereldster destijds zo hebben laten vastleggen in een overeenkomst met de moeder van Blanket. Documentaire 'Leaving Neverland' lokt veel reacties uit Vrijdagavond op 8 maart 2019 werd de documentaire 'Leaving Neverland' uitgezonden in Belgie en Nederland waarop er verontwaardigde reacties verschenen op Twitter over de documentaire en de zanger. In de documentaire getuigen 2 mannen over seksueel misbruik door Michael Jackson. Er zijn mensen die sinds de documentaire een heel ander beeld krijgen over Michael Jackson en hem nu als minder zien omwille van zijn pedofiele gedrag. Maar er zijn ook mensen die hem blijven verdedigen. In Nederland protesteerden fans zelfs op straat, ze roepen namelijk: 'Feiten liegen niet, mensen wel!'.


Geschreven door: -Something