Welkom op GameFM.nl!
Heb jij al verteld aan de Deejay hoe je dag is gegaan, nee? Doe dat dan snel via de onderstaande links! En misschien leest de Deejay jouw shoutje wel voor, op de radio!

Je luistert momenteel naar:
...met likes!

_ Huidig nummer: __ GameFM - Music For You

Waarom een account op GameFM

Eigen profiel customizen
Shout en/of request insturen
Gastenboek bericht achterlaten
Reageren onder nieuwsberichten
Solliciteren voor een functie op GameFM

Inloggen op GameFM


» Nog geen account? Klik hier om te registreren.9 dingen die je nog niet wist over Kerstmis


Hey Gamers!

Het is weer de tijd van het jaar, de koude wind Brrr.. maar ook de gezellige kerstsfeer komt er ook weer aan! Hierbij vertel ik negen weetjes die je nog niet wist over Kerstmis, deze weetjes zijn zeker leuke dingen om tijdens het kerstdiner aan je lief, oom, ouders, tante, grootouders, of broertjes/zusjes te vertellen.

1. Bij de rendieren van de kerstman klopt iets niet...

Je kent ze vast wel, de acht rendieren van de kerstman genaamd, Comet, Cupid, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Donder, Blitzen en Rudolph, het wordt algemeen aangenomen dat het mannennamen zijn. Máár: de mannelijke rendieren verliezen rond kerst hun gewei, dus... de rendieren die Santa’s slee de lucht door laten vliegen zijn dan of gecastreerd, of ze gaan onterecht met een mannennaam door het leven.

2. Elk jaar met kerst denken de Grieken dat er een groep goblins knettergek wordt

Ze heten de kallikantzaroi, ze zien er volgens de mythe gebocheld en behaard uit en schijnen rond de kerstperiode in massa’s op te rukken om dan in ieders huis in te breken. Zo intimideren ze de gezinnen, plassen ze in de tuinen, gooien ze complete interieurs kapot en stelen ze de kerstcadeaus. De Grieken willen dat natuurlijk niet en gaan dit verdriet dan tegen door óf hun deurklink zwart te verven, of de onderkant van een varkenskaak aan de deur te hangen.

3. De Polen hangen spinnen in de kerstboom

Voor de Polen geen kerstballen, maar decoraties van spinnenwebben en spinnen, zo sieren ze de Poolse kerstbomen. In Polen gelooft men dat de spin geluk brengt. Vindt je een echte spin in de kerstboom? Dat is voor Polen een equivalent van een wimper vinden – voorspoed en geluk valt je daarna ten deel. Brrr, griezelig!

4. Voor een break-up is het populairste moment maar liefst twee weken voor Kerst

Dit is misschien een minder leuk ontwerp, maar het is wel de waarheid. Uit een onderzoek dat de data van Facebook heeft geanalyseerd, daar wijst het uit dat de relatie bij de meeste stelletjes twee weken voor Kerst sneuvelen. De minste break-ups die gebeurenvinden plaats op de Eerste- en Tweede Kerstdag, dat is wel terecht.

5. Ooit waren kerstbomen in het Witte Huis verboden

Nu in onze huidige tijd is het logisch dat men met Kerst een kerstboom zet, dat geldt ook voor de President in het Witte Huis. Maar, zo’n honderd jaar geleden gelde dat dus even niet. De toen der tijd de President Theodore Roosevelt was een groot milieuactivist en verbood dus ook zodoende iedere kerstboom in het presidentiële huis.

6. De rendier ‘Rudolf’ is bedacht door een reclameman

In de jaren dertig bestond er een copywriter, genaamd Robert L. May. Hij introduceerde voor het eerst ‘Rudolf The Red-Nosed Reindeer’. Hij maakte in 1939 het figuurtje voor het Amerikaanse warenhuis Montgomery Ward en daarna werd Rudolf gemeengoed.

7. Het bekendste kerstliedje was oorspronkelijk bedoeld voor Thanksgiving

Iedereen kent het liedje Jingle Bells wel, Het nummer werd geschreven in het jaar 1857 door een man genaamd James Pierpont. Het nummer had oorspronkelijk de naam One Horse Open Sleigh en was niet bedoeld voor kerst, maar voor Thanksgiving.

8. De kerstman heeft zijn eigen postcode

Er bestaan op deze aardbol twee eilanden die beiden ‘Christmas’ heten, een eiland is gelegen in de Pacifische oceaan en het andere in de Indische oceaan. Er bestaan in Amerika drie steden die de naam ‘Santa Claus’ dragen: een stad ligt in Georgia, de tweede stad ligt in Arizona en de derde in Indiana.

9. De kerstman is de rijkste man op aarde

Dit wordt wel het leukste weetje van deze lijst, De meesten weten dit misschien niet, maar ja hoor! De kerstman is de rijkste man op aarde. Forbes stelde een lijst op waarin de rijkste fictieve personen op aarde opgesomd werden en wie prijkt er op nummer één? De kerstman natuurlijk! Forbes vertelde: ‘1651-jarige leeftijd, de geschatte waarde is oneindig, er wordt naar een verluidt geteisterd door exorbitante rijkdom en hij maakt jaarlijks een lange cadeautrip rond de wereld in een vergeefse poging er iets van kwijt te raken.’ De kerstman heeft ook een hele organisatie te leiden in Finland met allemaal hulpjes onder zich die de cadeautjes in orde brengen om ze met kerst rond de kunnen delen bij alle kindjes over heel de wereld. Daarnaast wordt hij ook vaak gespot in grote steden in New York en is hij ook de hoofdrol in bekende kerstfilms.


Geschreven door:
-Something
Nieuwsreporter _____________________________
___Social Media


© GameFM.nl - Music For You _______||_______ Over GameFM // Statistieken // Privacyverklaring